Knedlíčky z mořské štiky
90 min.
Ingredience
- 400gramůMořská štika - filety
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 0,67lžičkaSůl
- 1špetkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 250mililitrůHolandská omáčka
- Pálené těsto do paštik [56007]
- 166,67gramůMouka pšeničná hladká
- 0,67lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 0,33litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
33 mg
Cukr
805 mg
Postup přípravy
- 1Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.
- 2Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.
- 3Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
- 4Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.