Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou
70 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusVejce křepelčí
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSardelová pasta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar rybí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 100gramůKrab
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1648 kcal
Bílkoviny
121 g
Tuky
110 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
507 mg
Cukr
458 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.
- 2Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.
- 3V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
- 4Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.
- 5Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.