Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1648 kcal
Bílkoviny
121 g
Tuky
110 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
507 mg
Cukr
458 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.
  • 2
    Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.
  • 3
    V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
  • 4
    Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.
  • 5
    Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.