Knedlíčky z tvarohového těsta s borůvkami

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V míse z tvarohu, vajíčka, polohrubé mouky, strouhanky a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odležet. Pokud je řidší, zahustíme ho přidáním strouhanky.
  • 3
    Okapané borůvky dáme do hrnce s trochou vody, necháme je přejít varem, podle chuti osladíme, omáčku zjemníme přimícháním másla a zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě.
  • 4
    Z těsta vytvoříme malé kulaté knedlíčky, které vařime přibližně 5 minut v dostatečném množství vody.
  • 5
    Uvařené knedlíčky přendáme na servírovací talíře. rozpůlíme je, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.