Knedlíky plněné jablky, sypané perníkem a ořechy

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme sypání: do misky nastrouháme perník na strouhání. Do druhé misky nahrubo nastrouháme vlašské ořechy, které promícháme se skořicovým cukrem.
  • 2
    Brambory omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a vaříme je 20 minut doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a vlahé jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, sůl-2 lžičky, vejce, těsto promísíme, dáme na pomoučený vál a řádně prohněteme.
  • 3
    Omyjeme sladkokyselá jablka, rozkrájíme je na čtvrtky a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme. (V případě, že jsou jablka velmi kyselá, prosypeme je v míse cukrem.)
  • 4
    Těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 5 mm a nakrájíme čtverce, přibližně 8 x 8 cm. Na každý čtverec položíme čtvrtku jablka a knedlík zabalíme, okraje k sobě dobře přitiskneme.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1-2 lžičkami soli. Knedlíky vhazujeme do vody, promícháme a pomalu vaříme asi 4-5 minut.
  • 6
    Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, okapané dáme na talíře, posypeme cukrem, perníkem, ořechy a polijeme rozpuštěným máslem.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.