Knedlíky s kompotovanými švestkami
40 min.
Ingredience
- 340gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 900gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůVejce slepičí
- 1400gramůKompot švestkový
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 300gramůCukr moučkový
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.
- 2Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe kompotované švestky. Zabalíme knedlíky.
- 3Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- 4Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.