Knedlíky slaninové IV
45 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 150gramůMoravské uzené maso
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
- 500gramůZelí kysané
- 2litryVoda pitná
- 1šálekMouka pšeničná hrubá
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.
- 2Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
- 3Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.