Knedlíky vařené v sáčku
47 min.
Ingredience
- 3kusyRohlíky bílé
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůKrupička dětská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. K rohlíkům přimícháme prochladlou cibuli i s máslem, krupici, sůl, pepř a rozemnutou sušenou petrželovou nať. Hmotu dobře promícháme a rozdělíme do mikrotenových sáčků, vytvarujeme šišku a aby udržela tvar, obtočíme zbytek sáčku kolem knedlíku. Sáček dobře uzavřeme potravinářským provázkem, který obtočíme i uprostřed knedlíku. Knedlíky vložíme do takového množství vroucí vody, jak velký knedlík po uvaření bude. Vaříme zhruba půl hodiny.
- 3Po uvaření knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.