Knedlíky vařené v sáčku

47 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. K rohlíkům přimícháme prochladlou cibuli i s máslem, krupici, sůl, pepř a rozemnutou sušenou petrželovou nať. Hmotu dobře promícháme a rozdělíme do mikrotenových sáčků, vytvarujeme šišku a aby udržela tvar, obtočíme zbytek sáčku kolem knedlíku. Sáček dobře uzavřeme potravinářským provázkem, který obtočíme i uprostřed knedlíku. Knedlíky vložíme do takového množství vroucí vody, jak velký knedlík po uvaření bude. Vaříme zhruba půl hodiny.
  • 3
    Po uvaření knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.