Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová uzená plec
- 1kilogramBrambory
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůPšeničná krupice
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme.
- 2Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
- 4Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.