Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme.
  • 2
    Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
  • 4
    Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.