Knedlíky z horkých brambor

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a ještě horké prolisujeme nebo na pomoučeném vále zasypeme krupicí a rozválíme.
  • 2
    Přidáme sůl, vejce, mouku, prohněteme a do těsta zapracujeme na kostky nakrájenou žemli.
  • 3
    Tvarujeme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě 15 minut.
  • 4
    Ihned po uvaření každý knedlík natrhneme vidličkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.