Knedlíky z kysaného zelí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř.
  • 2
    Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.
  • 3
    Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut.
  • 4
    Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.