Knedlíky z kysaného zelí
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 150gramůZelí kysané
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř.
- 2Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.
- 3Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut.
- 4Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.