Knedlíky z mikrovlnné trouby
18 min.
Ingredience
- 2kusyRohlíky bílé
- 250gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Na centimetrové kousky pokrájené rohlíky dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekanou petrželovou nať a sůl. Rozklepneme vejce, přilijeme vlažné mléko, dřevěnou vařečkou vypracujeme polotekuté těsto.
- 2Do čtyř vhodných hrnků vlijeme po lžíci oleje, mašlovačkou rozetřeme po stěnách hrníčků. Naplníme do dvou třetin připraveným těstem a hrnky naskládáme do mikrovlnné trouby. Výkon nastavíme na 700 W a necháme troubu 8 minut zapnutou. Vpíchneme do jednoho z knedlíků až na dno dřevěnou špejli. Pokud je špejle čistá (bez zůstatku těsta), jsou knedlíky hotové.
- 3Hotové knedlíky nožem ořízneme po vnějších stěnách hrnku, poté je vyklopíme. Ještě teplé knedlíky nakrájíme ostrým nožem na kolečka a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.