Knedlíky z tvarohového těsta vařené v ubrousku
60 min.
Ingredience
- 10gramůHera
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 500gramůTvaroh měkký
- 250gramůKrupička dětská
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3lžíceStrouhanka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
238 mg
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno.
- 2V míse utřeme Heru se žloutky a solí do pěny, pak přimícháme tvaroh, střídavě krupici a mléko, nakonec nakrájenou petrželku a sníh z bílků.
- 3Ubrousek potřeme tukem, namočíme vodou, důkladně vyždímáme, rozprostřeme do cedníku a naplníme těstem. Nahoře ubrousek volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody v hrnci, kde knedlík vaříme přibližně 45 minut.
- 4V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm strouhanku.
- 5Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme pevnou nití na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, posypeme osmaženou strouhankou a polijeme zbylým rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.