Knedlíky z tvarohového těsta vařené v ubrousku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
238 mg
Cukr
747 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno.
  • 2
    V míse utřeme Heru se žloutky a solí do pěny, pak přimícháme tvaroh, střídavě krupici a mléko, nakonec nakrájenou petrželku a sníh z bílků.
  • 3
    Ubrousek potřeme tukem, namočíme vodou, důkladně vyždímáme, rozprostřeme do cedníku a naplníme těstem. Nahoře ubrousek volně zavážeme a vložíme do vroucí mírně osolené vody v hrnci, kde knedlík vaříme přibližně 45 minut.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm strouhanku.
  • 5
    Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, nakrájíme pevnou nití na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, posypeme osmaženou strouhankou a polijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.