Knedlíky zelné I
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekStrouhanka
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusŽemle tuková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
16 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
- 2Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
- 3Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.