Knedlíky zelné I

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
16 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
  • 2
    Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
  • 3
    Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.