Koblížky z tresky
18 min.
Ingredience
- 1000gramůFilé z aljašské tresky
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
55 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme hladkou mouku, vejce, přilijeme trochu piva a umícháme řidší těstíčko.
- 2Omyté filé povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kousky.
- 3Kousky filé namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty dokřupava. Po usmažení necháme oschnout na papírové utěrce a podle chuti osolíme.
- 4Pokrm upravíme na servírovací mísu a ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.