Kofte s kořeněnou rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceMáta
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůŘecký jogurt
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1hrstOříšky piniové
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
707 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dřevěné špejle namočíme aspoň na 20 minut do vody, aby na ohni neshořely.
- 2Maso smícháme s nasekanou mátou, koriandrem a na jemno nakrájenou cibulkou. Ze směsi vytvarujeme osm jakoby klobásků dlouhých 10 cm a napíchneme je na špejle.
- 3Připravíme si omáčku. Utřený česnek opečeme na oleji, aby se rozvoněl. Přidáme rajčata, cukr a povaříme 20 minut.
- 4Maso, kterému se říká kofte, grilujeme 6-8 minut dohněda.
- 5Na talíře rozdělíme omáčku a na ni dáme kofte. Podáváme posypané piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.