Kohout na víně
40 min.
Ingredience
- 7kusůPepř černý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 500gramůKohoutí maso
- 500mililitrůVíno červené
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMrkev kořen
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaNové koření celé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech.
- 2Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list a balíček s kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a 90 minut dusíme na mírném ohni.
- 3Poté vyndáme kohouta, rozporcujeme a uchováme v teple.
- 4Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
- 5Zaléváme pomalu šťávou a povaříme.
- 6Směsí polijeme kohouta a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.