Kohout pro labužníky
85 min.
Ingredience
- 5lžicOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVíno bílé
- 1kilogramKohoutí maso
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 1lžíceCeler - nať
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
54 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kohouta rozdělíme na čtyři porce, osolíme a opepříme. Maso potřeme olejem (1 polévková lžíce) smíchaným se šťávou vymačkanou z citronu, jemně nakrájenou cibulí a nasekanou celerovou natí. Necháme 1 hodinu uležet v chladničce.
- 2Potom vložíme porce do rozpáleného zbylého oleje a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.