Kohoutí varlata na grilu
60 min.
Ingredience
- 600gramůKohoutí varlata
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 120mililitrůOmáčka cikánská
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
158 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Varlata odblaníme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme, opeříme a posypeme moukou. V pánvi na rozehřátém másle varlata orestujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a varlata do nich zabalíme. Takto zabalená varlata napichujeme rovnoměrně na 4 jehly, pokapeme máslem z pánve a grilujeme. Občas jehly pootočíme, aby se maso propeklo ze všech stran.
- 2Podáváme s pečivem a pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.