Kokosky s limetkou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 70gramůMandle
- 3lžíceMed akátový
- 1kusLimetka
- 80gramůKokos - mletý (Kopra)
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůKokosová moučka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 g
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Do mísy nasypeme kokosovou mouku, špetku soli, strouhaný kokos a jemně nastrouhané loupané mandle. Přidáme k nim tekutý akátový med, nastrouhanou kůru z chemicky neošetřené limetky a vymačkanou šťávu. Ještě přidáme žloutek a těsto dobře promícháme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Na plech s pečícím papírem lžičkou klademe malé hromádky těsta, plech vložíme do předehřáté trouby a kokosky pečeme dozlatova přibližně 15 minut.
- 2Upečené jemné kokosky podáváme až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.