Koláč Krásná Helena

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla pokrájeného na kousky, soli a 6 g cukru vytvoříme hladké nelepivé těsto, dle potřeby můžeme přilít trochu vody. Připravené těsto necháme odpočinout v chladu. Mezitím si omyjeme a oloupeme hrušky, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Takto připravené ovoce naskládáme do misky, posypeme cukrem a necháme odležet.
  • 2
    Těsto vyválíme na plát o síle 4 mm a dáme do formy vymazané máslem. Překryjeme kolem pečícího papíru, zastřiženého dle formy a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme při 225 °C cca 15 minut.
  • 3
    Těsto vyjmeme z trouby, odstraníme fazole i papír a poklademe kousky hrušek. Necháme 10 minut dopéct, poté vyndáme z trouby a necháme zcela vystydnout.
  • 4
    Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a vmícháme 1 lžíci horké vody a 50 g másla. Na závěr vmícháme smetanu. Vzniklým krémem potřeme koláč a posypeme praženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.