Koláč plněný čekankou a lososem
90 min.
Ingredience
- Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
- 10gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůMléko polotučné
- Na náplň
- 500gramůČekanka
- 100gramůLosos uzený
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
9 g
Cukr
520 mg
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
- 2Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
- 3Pak si připravíme zeleninovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle opečeme na plátky nakrájené čekankové puky. Osolíme je a opepříme a přidáme na plátky nakrájeného lososa. Směs rozložíme na koláč. V misce si rozšleháme smetanu se žloutky, celým vejcem, nasekaným koprem, osolíme ji a opepříme. Smetanovou směsí zalijeme čekanky a lososa na koláči. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.