Koláč plněný čekankou a lososem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
9 g
Cukr
520 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
  • 2
    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
  • 3
    Pak si připravíme zeleninovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle opečeme na plátky nakrájené čekankové puky. Osolíme je a opepříme a přidáme na plátky nakrájeného lososa. Směs rozložíme na koláč. V misce si rozšleháme smetanu se žloutky, celým vejcem, nasekaným koprem, osolíme ji a opepříme. Smetanovou směsí zalijeme čekanky a lososa na koláči. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.