Koláč plněný pórkem
90 min.
Ingredience
- Na náplň
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůPórek
- 4lžíceVíno bílé
- 100gramůŠunka dušená
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- Tvarohové těsto na zeleninový koláč [54394]
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMouka polohrubá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTvaroh měkký
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tvarohové těsto na zeleninový koláč [54394]:
- 2Do misky vložíme tvaroh a smícháme ho s vejcem a s olejem. Do mouky vsypeme prášek a přidáme sůl. Moučnou směs přidáme k rozmíchanému tvarohu a vařečkou a podle potřeby i rukama rozmícháme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme a vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a vložíme do formy.
- 3Připravíme si pórkovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle dusíme na kolečka nakrájený pórek. Vlijeme víno a podusíme doměkka. K podušenému pórku vmícháme na kostičky nakrájenou šunku. Pórkovo-šunkovou směs rozprostřeme na koláč.
- 4V misce si smícháme 200 ml smetany ke šlehání, vejce, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smetanovou směsí zalijeme koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.