Koláč plněný růžičkovou kapustou
65 min.
Ingredience
- Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
- 10gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 100gramůSlanina vepřová
- 300gramůKapusta růžičková
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
8 g
Cukr
791 mg
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
- 2Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
- 3Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta.
- 4V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči.
- 5Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.