Koláč plněný růžičkovou kapustou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
8 g
Cukr
791 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
  • 2
    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
  • 3
    Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta.
  • 4
    V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči.
  • 5
    Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.