Koláč s borůvkami, medem a mandlovou drobenkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, v cedníku omyjeme studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky smícháme s medem
  • 2
    V misce prohněteme 60 g másla, 40 g krystalového a 20 g vanilkového cukru, 80 g polohrubé mouky a 80 g najemno nasekaných mandlí a připravíme drobenku.
  • 3
    Ve větší míse rozetřeme do hladkého těstíčka rozdrobené droždí s lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem, posypeme trochou mouky, promícháme a přikryté utěrkou necháme 10 minut kynout.
  • 4
    K vykynutému kvásku přisypeme zbylou mouku a špetku soli, vypracujeme hladké těsto, zaprášíme moukou a pod utěrkou necháme přibližně 45 minut vykynout.
  • 5
    Na plech dáme pečící papír, na něj rovnoměrně vyválíme vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje, mezi ně rozprostřeme borůvky s medem a posypeme je mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 6
    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů. Upečený necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.