Koláč s bramborami a bylinkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, mletou papriku, špetku soli, polovinu tymiánu, přilijeme olej, přidáme lžíci vody, jedno vejce a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odležet. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Ementál nastrouháme.
  • 2
    Těsto vyválíme na kruhový plát, vložíme do tukem vymazané formy, smícháme brambory s cibulí, pažitkou, petželkou a naneseme na těsto. V hrnku s mlékem rozkvedláme zbylá vejce, přimícháme zakysanou smetanu, špetku mletého muškátu, zbytek tymiánu a nalijeme na koláč. Zasypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C zhruba 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.