Koláč s bramborami a bylinkami
70 min.

Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůTymián čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3kusyVejce slepičí
- 15mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 120gramůCibule
- 40gramůPetržel kudrnka
- 30gramůPažitka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůZakysaná smetana
- 130gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, mletou papriku, špetku soli, polovinu tymiánu, přilijeme olej, přidáme lžíci vody, jedno vejce a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odležet. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Ementál nastrouháme.
- 2Těsto vyválíme na kruhový plát, vložíme do tukem vymazané formy, smícháme brambory s cibulí, pažitkou, petželkou a naneseme na těsto. V hrnku s mlékem rozkvedláme zbylá vejce, přimícháme zakysanou smetanu, špetku mletého muškátu, zbytek tymiánu a nalijeme na koláč. Zasypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C zhruba 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.