Koláč s čerstvými broskvemi
80 min.
Ingredience
- 170gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 115gramůMáslo čerstvé
- 7kusůBroskve
- 2lžíceCitronová šťáva
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem.
- 2Čerstvé broskve na pár vteřin namočíme do vroucí vody, abychom je mohli sloupnout. Poté broskve rozpůlíme a zbavíme pecek.
- 3Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a sůl. Odstavíme.
- 4Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme mixerem do pěny. Postupně přidáme vejce a suchou směs.
- 5Hotové těsto přeneseme do formy, povrch upravíme, poklademe půlkami broskví (řezem do těsta), posypeme krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou. Dort pečeme zhruba hodinu. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový.
- 6Podáváme teplý, zdobený našlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.