Koláč s chřestem a šunkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s máslem a lžičkou cukru asi 10 - 15 minut. Do hotové bešamelové omáčky vmícháme šunku, nakrájenou na nudličky, žloutky, nastrouhaný sýr a lístky kerblíku.
  • 2
    Omáčku osolíme. Z listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme ho do vodou navlhčené rozevírací formy. Přesahující kraje těsta odkrojíme a na těsto naneseme bešamelovou omáčku. Na omáčku rozložíme kousky chřestu a lehce je zatlačíme. Koláč pečeme v troubě, předehřáté na 220°C asi 30 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.