Koláč s chřestem a šunkou
50 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 250gramůChřest zelený
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůŠunka dušená
- 500gramůOmáčka bešamelová
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr na pizzu strouhaný 44%
- 300gramůListové těsto
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKerblík
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s máslem a lžičkou cukru asi 10 - 15 minut. Do hotové bešamelové omáčky vmícháme šunku, nakrájenou na nudličky, žloutky, nastrouhaný sýr a lístky kerblíku.
- 2Omáčku osolíme. Z listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme ho do vodou navlhčené rozevírací formy. Přesahující kraje těsta odkrojíme a na těsto naneseme bešamelovou omáčku. Na omáčku rozložíme kousky chřestu a lehce je zatlačíme. Koláč pečeme v troubě, předehřáté na 220°C asi 30 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.