Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano
235 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 6kusůJehněčí kotlety
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 375gramůListové těsto
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaHořčice v prášku
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mikrotenového sáčku dáme hovězí libové maso nakrájené na kostky (2,5 cm), 6 jehněčích ledvin nebo 1 hovězí, očištěných a nakrájených na větší kousky a mouku a pořádně v sáčku protřepeme, aby se maso a ledviny obalily, zbylou mouku vysypeme. Maso potom vložíme do velké pánve s rozehřátým olejem a na prudkém ohni ze všech stran opražíme; stáhneme plamen, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a další 3 minuty vaříme, dále vmícháme sušenou hořčici, čerstvě nasekanou petrželku, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a rajčatový protlak. Přivedeme do mírného varu, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání 2,5 hodiny vaříme. Máme-li maso měkké, odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout.
- 2Mísu na zapékání, objem 1 l, naplníme vychlazenou masovou směsí a poprášíme moukou. Z listového těsta vyválíme plát, který má být o 5 cm větší než mísa, odkrojíme z něj 1 cm silný proužek, ten nalepíme na obvod mísy potřený vodou, přitlačíme a také potřeme vodou. Plát listového těsta položíme na masovou směs a přilepíme k okraji, po seříznutí z něj vytvoříme ozdobný lem. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 210°C, povrch těsta zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.