Koláč s kachním masem
65 min.
Ingredience
- 100gramůJátra kachní
- 250gramůSlanina vepřová
- 70gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůMartell cognac
- 80gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKachní maso pečené
- 180gramůOkurky nakládané
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
75 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
698 mg
Postup přípravy
- 1Kachní maso, játra a 200 gramů slaniny spolu umeleme ve strojku, přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony, sůl, pepř, přilijeme koňak a vypracujeme nádivku.
- 2Listové těsto vyválíme na silnější plát, ořízneme na velikost formy, formu vysteleme plátky slaniny, vložíme na ně listové těsto, rozetřeme nádivku, na povrch položíme několik slabých plátků anglické slaniny, koláč pokapeme máslem a dáme péct.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, dokud slanina na povrchu nezezlátne.
- 4Upečený koláč naporcujeme a ozdobíme plátky kyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.