Koláč s krémovým sýrem a s kiwi

143 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
59 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku (dáme stranou jednu polévkovou lžíci) s práškem do pečiva, jednu polévkovou lžíci cukru a šest polévkových lžic změklého másla smícháme v míse. Přidáme žloutek a šlehačku. Těsto mícháme, jen aby se spojilo. Zabalené do fólie vložíme na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme asi deset minut. Poté odstraníme papír a fazole a pečeme dalších osm minut, až koláč zezlátne.
  • 2
    Troubu necháme puštěnou na teplotě 180 °C.
  • 3
    S jednou lžící cukru umeleme oloupané mandle. Krémový sýr rozšleháme se šlehačkou, žloutky, vejcem, zbylým cukrem, lžící mouky, špetkou soli, rumem, ustrouhanou citronovou kůrou a jednou lžící šťávy a s umletými mandlemi.
  • 4
    Krémovou směs vlijeme do zchladlého koláče a pečeme v troubě zhruba hodinu. Poté necháme koláč vychladnout, přesuneme na talíř a dáme asi na tři hodiny do chladničky.
  • 5
    Mezitím smícháme med s dvěma lžícemi citronové šťávy a dáme stranou na pomazání koláče.
  • 6
    Oloupeme kiwi, rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Ozdobně je složíme na vychlazený koláč a pomažeme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.