Koláč s krémovým sýrem a s kiwi
143 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 900gramůSýr krémový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceRum
- 1lžíceCitronová kůra
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMed včelí
- 5kusůKiwi
- 1špetkaSůl
- 75gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 155gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 320mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
59 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku (dáme stranou jednu polévkovou lžíci) s práškem do pečiva, jednu polévkovou lžíci cukru a šest polévkových lžic změklého másla smícháme v míse. Přidáme žloutek a šlehačku. Těsto mícháme, jen aby se spojilo. Zabalené do fólie vložíme na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme asi deset minut. Poté odstraníme papír a fazole a pečeme dalších osm minut, až koláč zezlátne.
- 2Troubu necháme puštěnou na teplotě 180 °C.
- 3S jednou lžící cukru umeleme oloupané mandle. Krémový sýr rozšleháme se šlehačkou, žloutky, vejcem, zbylým cukrem, lžící mouky, špetkou soli, rumem, ustrouhanou citronovou kůrou a jednou lžící šťávy a s umletými mandlemi.
- 4Krémovou směs vlijeme do zchladlého koláče a pečeme v troubě zhruba hodinu. Poté necháme koláč vychladnout, přesuneme na talíř a dáme asi na tři hodiny do chladničky.
- 5Mezitím smícháme med s dvěma lžícemi citronové šťávy a dáme stranou na pomazání koláče.
- 6Oloupeme kiwi, rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Ozdobně je složíme na vychlazený koláč a pomažeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.