Koláč s kuřecího masa se zeleninou

165 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce se studenou vodou dáme cibuli, oloupanou mrkev, celer, bobkový list, pepř a nakonec kuřecí stehenní řízky. Pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout, vývar svaříme na poloviční množství a scedíme.
  • 2
    Na hluboké pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme mouku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky, povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Postupně přidáváme kuřecí maso nakrájené na kostičky, strouhaný sýr a nakonec vejce. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát. První plát rozložíme na dno vymazaného pekáče, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut dozlatova. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.