Koláč s lilkem a cizrnou
85 min.
Ingredience
- 100gramůRýže Basmati
- 3lžíceHrozinky
- 1kusLilek
- 1kusCibule
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaKmín římský
- 2,8decilitryVývar zeleninový
- 1,5lžičkySůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 10plátků Těsto filo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
129 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži dobře omyjeme a necháme okapat. Hrozinky propláchneme v sítu a též je necháme okapat. Lilek omyjeme, oloupeme pokrájíme na kostky a osolíme ho (0,5 lžičky). Necháme ho "vypotit" 20 minut, pak lilek promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Očistíme cibuli a drobně ji nakrájíme. Nakládanou cizrnu scedíme.
- 2V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zpěníme cibuli ke které přimícháme lilek. Přidáme rýži, 0,5 lžičky červené papriky, kmín, promícháme, zalijeme 2,8 dl zeleninového vývaru, který přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme pod pokličkou pomalu přibližně 12-13 minut. Rýži odstavíme z plotny, přimícháme hrozinky a rýži necháme pod pokličkou dojít. Pak přimícháme cizrnu a sůl.
- 3Rozehřejeme 120 g másla. Kulatou formu na koláč vytřeme rozehřátým máslem, na něj postupně položíme 6 plátků těsta Filo, každý plátek potřeme rozpuštěným máslem. Všechny okraje těsta budou u okraje směřovat vzhůru. Na poslední vrstvu položíme rýžovou směs a zakryjeme 4 plátky těsta Filo. Každý potřeme rozpuštěným máslem a okraje těsta opatrně zasuneme pod spodní těsto.
- 4Pečeme v předehřáté troubě při 200°C 25 minut dozlatova. Koláč necháme chvíli vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.