Koláč s nivou
60 min.
Ingredience
- 240gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 500gramůŠalotka
- 400gramůSýr Niva (Rokfór)
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
994 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme 200 g másla a rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli. Vypracujeme těsto a uložíme je na 30 minut do chladničky.
- 2Oloupané šalotky nakrájíme na plátky. Na zbylém másle je opékáme 10 minut a necháme vychladnout.
- 3V zakysané smetaně rozšleháme vejce a vmícháme na kostky nakrájenou nivu. Přidáme šalotky, osolíme a opepříme.
- 4Větší koláčovou formu vymažeme máslem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj. Na těsto rozprostřeme sýrovou směs se šalotkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.