Koláč s pórkem a vepřovým masem
95 min.
Ingredience
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 2lžíceOlej rostlinný
- 450gramůVepřová kýta
- 2kusyPórek
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaTymián sušený
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 250mililitrůDžus jablečný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Vyjmeme a dáme stranou.
- 2Do pánve přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby. Okořeníme tymiánem a smažíme 5 minut. Přidáme vývar, maizenu, jablečnou šťávu a rajčatový protlak. za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Do omáčky vložíme osmažené maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 25 minut.
- 3Maso a zeleninu přesuneme do zapékací formy, omáčku necháme stranou.
- 4Těsto rozválíme a překryjeme jím formu. Uprostřed těsta prořízneme otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
- 5Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.