Koláč s pórkem a vepřovým masem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Vyjmeme a dáme stranou.
  • 2
    Do pánve přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, nakrájené houby. Okořeníme tymiánem a smažíme 5 minut. Přidáme vývar, maizenu, jablečnou šťávu a rajčatový protlak. za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Do omáčky vložíme osmažené maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 25 minut.
  • 3
    Maso a zeleninu přesuneme do zapékací formy, omáčku necháme stranou.
  • 4
    Těsto rozválíme a překryjeme jím formu. Uprostřed těsta prořízneme otvor, aby unikala pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
  • 5
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.