Koláč s telecím masem
65 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ořech
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 250gramůTěsto na pizzu
- 300gramůŠunka dušená
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 250mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na větší nudličky, šunku na kostičky, žampiony a slaninu na plátky.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí maso, šunku, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátem a zvolna smažíme a dusíme asi 10 minut. Přisypeme plátky žampionů, osmahneme, zalijeme koňakem, vínem Madeira a podusíme, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu. Stáhneme z ohně a necháme maso marinovat.
- 3Dno a stěny koláčové formy obložíme plátky slaniny, použijeme asi dvě třetiny množství. Na ně v silnější vrstvě rozprostřeme těsto na pizzu, na těsto poklademe telecí maso se šunkou a žampiony, navrch položíme zbytek plátků slaniny, zakapeme tekutinou z pánve, doprostřed zapíchneme bobkový list a dáme péct. Pečeme 25 až 30 minut, až bude slanina na povrchu zlatavá a křupavá.
- 4Koláč rozkrájíme na porce a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.