Koláč s tuňákem a avokádem
35 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 4kusyRajčata Cherry
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaChilli koření mleté
- 15gramůRajčata sušená sterilovaná
- Na vytření a vysypání formy
- 1lžíceMouka polohrubá
- 4lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyKypřící prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůMinerální voda perlivá
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- Pyré
- 1kusAvokádo
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- 2Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut.
- 3Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky.
- 4V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli.
- 5Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.