Koláč s tuňákem a avokádem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu o průměru přibližně 20cm vytřeme olejem a vysypeme moukou.
  • 2
    Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho rozmačkáme. Do mísy si dáme mouku, přimícháme do ní sůl, pepř, kmín, prášek do pečiva, vodu a vejce. Vše zamícháme, pak přidáme rozmačkaného tuňáka a těsto důkladně propracujeme. Poté těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 16-20 minut.
  • 3
    Mezitím si omyjeme a osušíme zralé avokádo, z rozpůleného odstraníme pecku, pak dužinu vyškrabeme do mísy. Přidáme utřený stroužek česneku se solí, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pepř a směs rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Omytá čerstvá cherry rajčata a jedno sušené rajče (konzervované v oleji) pokrájíme: cherry rajčata na poloviny, sušené rajče na proužky.
  • 4
    V teflonové pánvi nasucho usmažíme volské oko. Žloutek mírně osolíme a posypeme mletým chilli.
  • 5
    Upečený koláč s tuňákem dáme na velký mělký talíř, potřeme ho avokádovým pyré, do středu položíme usmažené volské oko, ozdobíme ho pokrájenými rajčaty, pak ho nakrájíme na trojúhelníky a hned teplý servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.