Koláč s uzenou treskou
135 min.
Ingredience
- Náplň
- 150mililitrůMléko polotučné
- 120gramůŠpenátový protlak mražený
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůFilé z aljašské tresky
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 90gramůMouka pšeničná celozrnná
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Na pánev dáme tresku, přidáme mléko a smetanu, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Potom tresku vyjmeme z pánve, zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a uschováme.
- 2Smícháme mouku se solí a postupně zapracováváme máslo. Přidáme 2 lžíce vody, vypracujeme tuhé těsto a krátce prohněteme. Potom ho rozválíme na tenkou placku a vyložíme koláčovou formu o průměru 20 cm. Uložíme na 15 minut do ledničky, potom zakryjeme těsto alobalem nebo pečícím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Odstraníme fazole i alobal a ještě 10 minut pečeme dozlatova. Zmírníme teplotu trouby na 190 °C.
- 3Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu a společně s rybím masem ho rozložíme na koláč. Do tekutiny, v níž se vařila ryba, vmícháme žloutky, 60 g sýra, sůl, pepř a nalijeme ji na špenát. Posypeme zbývajícím sýrem a ještě 25-30 minut pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.