Koláč s višněmi
90 min.
Ingredience
- 135gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr třtinový
- 1kusVanilkový lusk
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1kusCitron
- 2lžíceCukr moučka
- 3kusyVejce slepičí
- 800gramůVišně
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
- 2Vanilkový lusk rozřízneme a tupou stranou nože seškrábneme dužninu. Citron omyjeme, z poloviny nastrouháme kůru, z celého vymačkáme šťávu. Višně bez pecek a stopek opláchneme a necháme okapat.
- 3Zbylé změklé máslo v míse ušleháme do pěny s hnědým cukrem, solí, citronovou kůrou a šťávou a s vanilkou. Poté přidáváme postupně vejce a mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a vlijeme do připravené dortové formy. Vršek poklademe višněmi a koláč pečeme zhruba 50 minut v předehřáté troubě.
- 4Upečený koláč ve formě necháme asi 15 minut zchladnout a poté z formy vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.