Koláč se špenátem a pórkem
85 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPórek
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Gruyére
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Těsto
- 175gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramySůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těsto: smícháme mouku, sůl, přidáme máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
- 2Těsto vyválíme, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou.
- 3Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi.
- 4Korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a papír.
- 5Náplň: rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájené pórky a 5 minut je zprudka opékáme, až získají zlatohnědý odstín. Přidáme špenát a zahříváme ještě asi 2 minuty. Vzniklou směsí naplníme korpus.
- 6Smícháme vejce, mléko, smetanu a sýr, dochutíme pepřem a solí. Směs nalijeme na zeleninu do korpusu. Pečeme na 180 °C asi 25 minut, až náplň zezlátne a ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.