Koláč se špenátem a vejci
80 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 400gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 2gramyMuškátový oříšek
- 6gramůSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
- Na omáčku
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na plát, který rozprostřeme do koláčové formy. 2 vejce uvaříme ve vodě natvrdo - asi 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rozmrazený špenát a krátce podusíme. Do odstaveného špenátu vmícháme 1 vejce a strouhanku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rozprostřeme na těsto. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, citronovou šťávou a vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu. Hotovou omáčku nalijeme na špenát a rozetřeme po celé ploše. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, ještě teplé nakrájíme a podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.