Koláč se špenátem a vejci

80 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na plát, který rozprostřeme do koláčové formy. 2 vejce uvaříme ve vodě natvrdo - asi 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rozmrazený špenát a krátce podusíme. Do odstaveného špenátu vmícháme 1 vejce a strouhanku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rozprostřeme na těsto. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, citronovou šťávou a vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu. Hotovou omáčku nalijeme na špenát a rozetřeme po celé ploše. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, ještě teplé nakrájíme a podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.