Koláč se špenátem - švýcarský
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůDroždí
- 0,25litrMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 400gramůŠpenátový protlak mražený
- 100gramůStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůOmáčka sojová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1141 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
54 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakynuté těsto rozválíme a dáme do kulaté koláčové formy (vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem).
- 2Rozmrazený špenát rozehřejeme na jemně nakrájené cibuli (kterou jsme nechali lehce zesklovatět) a smícháme jej se strouhankou a 1 rozkvedlaným vejcem. Vše osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, směs navrstvíme na těsto a na ni rozložíme plátky slaniny. Nakonec vše zalijeme instantní bílou omáčkou a necháme zapéct v předehřáté troubě asi 40-45 minut na cca 175 stupňů Celsia.
- 3Podáváme horké, ozdobené plátky natvrdo vařených vajec nebo posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.