Koláč se špenátem - švýcarský

85 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1141 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
54 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakynuté těsto rozválíme a dáme do kulaté koláčové formy (vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem).
  • 2
    Rozmrazený špenát rozehřejeme na jemně nakrájené cibuli (kterou jsme nechali lehce zesklovatět) a smícháme jej se strouhankou a 1 rozkvedlaným vejcem. Vše osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, směs navrstvíme na těsto a na ni rozložíme plátky slaniny. Nakonec vše zalijeme instantní bílou omáčkou a necháme zapéct v předehřáté troubě asi 40-45 minut na cca 175 stupňů Celsia.
  • 3
    Podáváme horké, ozdobené plátky natvrdo vařených vajec nebo posypané strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.