Koláč se švestkami po francouzsku

345 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypeckované švestky necháme čtyři hodiny naložené do brandy. Smícháme mouku, sůl, máslo, cukr žloutky a vypracujeme těsto, které necháme pod folií třicet minut odležet ve varu koule. Těsto pak vyválíme a vložíme do vymazané formy, zakryjeme ho pečícím papírem, zatěžkáme rýží a pečeme asi patnáct minut, pak bez pečícího papíru pokračujeme ještě pět minut.
  • 2
    Na korpus naklademe švestky. Směs šlehačky, mléka a lusku uvedeme do varu a necháme patnáct minut odstát. Vyjmeme vanilkový lusk, směs dáme znova na olej a přimícháme směs vejce s cukrem, povaříme, až se vytvoří krém. Necháme ho vychladnout a nalijeme ho na švestky.
  • 3
    Koláče pečeme dalších dvacet pět minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.