Koláč se švestkami po francouzsku
345 min.

Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 65mililitrůBrandy peach
- 1špetkaSůl
- 8lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekŠvestky
- 3kusyVejce slepičí
- 170mililitrůMléko polotučné
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 0,67šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované švestky necháme čtyři hodiny naložené do brandy. Smícháme mouku, sůl, máslo, cukr žloutky a vypracujeme těsto, které necháme pod folií třicet minut odležet ve varu koule. Těsto pak vyválíme a vložíme do vymazané formy, zakryjeme ho pečícím papírem, zatěžkáme rýží a pečeme asi patnáct minut, pak bez pečícího papíru pokračujeme ještě pět minut.
- 2Na korpus naklademe švestky. Směs šlehačky, mléka a lusku uvedeme do varu a necháme patnáct minut odstát. Vyjmeme vanilkový lusk, směs dáme znova na olej a přimícháme směs vejce s cukrem, povaříme, až se vytvoří krém. Necháme ho vychladnout a nalijeme ho na švestky.
- 3Koláče pečeme dalších dvacet pět minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.