Koláč se sýrem a bylinkami
45 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstKopr čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
385 mg
Postup přípravy
- 1Mražené listové těsto rozložíme, přikryjeme čistou utěrkou, necháme rozmrznout. Bazalku, petrželku a kopr omyjeme, necháme okapat, nasekáme je na jemno.
- 2Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky v misce utřeme se sýrem a citronovou šťávou, pak k nim vmícháme nasekané bylinky, sníh, dochutíme paprikou, pepřem, solí.
- 3Plátky rozmraženého těsta naskládáme na pomoučněnou pracovní plochu vedle sebe tak, aby se kraje překrývaly, rozválíme je válečkem a vložíme do kulaté formy, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme sýrový krém s bylinkami.
- 4Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.