Koláč se sýrem a cuketou

50 min.
Řecko
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
69 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety omyjeme, oloupeme, nastrouháme nebo nakrájené rozmixujeme. V míse cuketu smícháme se solí a necháme půl hodiny vykapat v cedníku.
  • 2
    Mezitím rozválíme listové těsto a nařežeme pláty podle rozměrů pekáčku. Okapanou cuketu smícháme v míse se strouhaným sýrem, přidáme vejce a olej, důkladně promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme 3 pláty těsta, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na ně navršíme cuketovou směs a pokryjeme dalšími pláty těsta, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
  • 3
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.