Koláč z holoubat

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
769 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.
  • 2
    Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.
  • 3
    Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.