Koláč z holoubat
80 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 200gramůAnglická slanina
- 60gramůŠalotka
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůBešamel
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůListové těsto
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
769 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.
- 2Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.
- 3Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.