Koláč z kuřete pro alergiky na ořechy
120 min.
Ingredience
- 140gramůHříbky čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 2kusyMrkev kořen
- 42,5lžicMouka kukuřičná
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 800gramůKuře
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůPórek
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]
- 70gramůMáslo čerstvé
- 27,5gramůMouka bramborová
- 42,5gramůMouka kukuřičná
- 57,5gramůMouka rýžová
- 0,5špetkaSůl
- 0,5kusVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaXantanová guma
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]:
- 2V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- 3Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uprostřed těsta uděláme důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
- 4Na vál, poprášený rýžovou moukou, přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- 5Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 6Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme, přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka rozkrájený pórek a smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř.
- 7Přilijeme do kastrolu vývar, víno a přidáme bobkový list a na kolečka pokrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky rozkrájené kuře a vaříme 5 minut, kuře s mrkví vyjmeme na talíř.
- 8Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme do hladka na kaši. Vlijeme do pánve a povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- 9Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku, přidáme tymián.
- 10Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko. Vložíme těsto do pekáče a necháme asi 1 cm okraje. Navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou na těsto, přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme vejce a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, teplé krájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.