Koláč z kuřete pro alergiky na ořechy

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]:
  • 2
    V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
  • 3
    Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uprostřed těsta uděláme důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
  • 4
    Na vál, poprášený rýžovou moukou, přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 6
    Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme, přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka rozkrájený pórek a smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř.
  • 7
    Přilijeme do kastrolu vývar, víno a přidáme bobkový list a na kolečka pokrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky rozkrájené kuře a vaříme 5 minut, kuře s mrkví vyjmeme na talíř.
  • 8
    Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme do hladka na kaši. Vlijeme do pánve a povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
  • 9
    Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku, přidáme tymián.
  • 10
    Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko. Vložíme těsto do pekáče a necháme asi 1 cm okraje. Navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou na těsto, přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme vejce a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, teplé krájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.