Koláč z mandlí s hořkou čokoládou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
  • 3
    Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
  • 4
    V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 5
    Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
  • 6
    Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
  • 7
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.