Koláč z mandlí s hořkou čokoládou
65 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSirup javorový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr třtinový
- 1lžičkaCukr vanilka
- 250gramůMandle
- 100gramůČokoláda hořká
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
- 3Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
- 4V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 5Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
- 6Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
- 7Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.