Koláč z ovoce

60 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky a banány nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s borůvkami a ostružinami, přidáme cukr, pod pokličkou necháme vařit, dokud nebude ovoce měkké, poté necháme směs vychladnout. Ovoce slijeme, poté lehce vymačkáme v sítu a šťávu zachytíme.
  • 2
    Plátek listového těsta odložíme stranou, ze zbývajících plátků vytvoříme kouli, rozválíme z ní na pomoučněném válu placku o průměru 18 cm. Položíme ji na plech, vyložený pečicím papírem, do těsta vypícháme dírky a posypeme strouhankou. Ovoce položíme doprostřed těsta, okraje ohneme směrem dovnitř. Uprostřed necháme malý otvor, vnější stranu potřeme vajíčkem.
  • 3
    Ze zbylého těsta vykrojíme ozdoby ve tvaru maliny, listu atd., potřeme je vajíčkem a přilepíme na ovocný koláč.
  • 4
    Pečeme v předhřáté troubě 25 minut, poté lehce pocukrujeme a můžeme podávat se zbylou šťávou z ovoce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.