Koláč z rebarbory

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí, trochu cukru, část teplého mléka a trošku mouky smícháme a necháme kvásek vykynout.
  • 2
    Do misky dáme cukr, mouku, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, špetku soli, citronovou kůru, a poté přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.
  • 3
    Na máslem vymazaný plech vyválíme těsto a na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru, kterou zasypeme drobenkou.
  • 4
    Drobenku si připravíme smícháním hrubé mouky, cukru, másla a špetky mleté skořice.
  • 5
    Necháme koláč vykynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut při teplotě 160°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.