Koláč z rebarbory
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 130gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 5kusůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Droždí, trochu cukru, část teplého mléka a trošku mouky smícháme a necháme kvásek vykynout.
- 2Do misky dáme cukr, mouku, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, špetku soli, citronovou kůru, a poté přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.
- 3Na máslem vymazaný plech vyválíme těsto a na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru, kterou zasypeme drobenkou.
- 4Drobenku si připravíme smícháním hrubé mouky, cukru, másla a špetky mleté skořice.
- 5Necháme koláč vykynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut při teplotě 160°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.