Koláčky flejšky hedvábničky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
26 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnečku si do vlažného mléka rozdrobíme droždí s lžičkou krupicového cukru, necháme vykynout kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, nastrouháme uvařené brambory, přidáme 1 vejce, lžíci cukru, sůl a těsto dobře zpracujeme. Musí být dostatečně tuhé. Zakryjeme ho a necháme v teple vykynout 30-40 minut.
  • 2
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, válečkem vyválíme placku silnou 1,5 cm. Vykrajujeme z něj formičkou kolečka - koláčky flejšky, které potřeme máslem (30 g), dáme na plech s pečícím papírem, dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C dozlatova přibližně 10-14 minut.
  • 3
    Upečené flejšky hedvábničky ponoříme spodní stranou do roztopeného másla (50 g) a hned do skořicového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.