Koláčky flejšky hedvábničky
50 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 50gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kilogramMouka polohrubá
- 400gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr skořicový
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1239 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
26 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku si do vlažného mléka rozdrobíme droždí s lžičkou krupicového cukru, necháme vykynout kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, nastrouháme uvařené brambory, přidáme 1 vejce, lžíci cukru, sůl a těsto dobře zpracujeme. Musí být dostatečně tuhé. Zakryjeme ho a necháme v teple vykynout 30-40 minut.
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, válečkem vyválíme placku silnou 1,5 cm. Vykrajujeme z něj formičkou kolečka - koláčky flejšky, které potřeme máslem (30 g), dáme na plech s pečícím papírem, dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C dozlatova přibližně 10-14 minut.
- 3Upečené flejšky hedvábničky ponoříme spodní stranou do roztopeného másla (50 g) a hned do skořicového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.